Trygga boenden

Sollentuna har såklart inte bara hotell utan staden är välkänd för sina många och bra boenden för äldre. Sollentuna har på många områden inom äldreboenden inspirerats av Uddevalla som nog får anses vara ledande inom detta. I april invigdes till exempel ett nytt trygghetsboendet på Sunnanvindsvägen som du hittar vid Skogslyckans torg i centrala Uddevalla. Detta härliga hus innehåller 60 lägenheter för pensionärer och ett gruppboende med hela 6 lägenheter för de som har svårt att röra sig. Om du vill åka dit på ett besök kan det vara bra att veta att det finns flera hotell i Uddevalla som jag gillar.boka ett hotell i Uddevalla

Staden är mycket glad att trygghetsboendet är klart och offentligt invigt. Det här är inte stadens verksamhet utan hyresmarknadens, men det är mycket viktigt för alla städer att det finns trygghetsboenden och både Sollentuna och Uddevalla har länge jobbat för det.

Det finns en mycket stor vilja i landet för vad denna stad har gjort eftersom staden har byggt om och renoverat en existerande byggnad. Det betyder att du kan bo kvar där bekanta bor, du har nära till det mesta, det finns hiss och servicen är mycket bra.

Byggnaden på Sunnanvindsvägen 10 som ägs av staden har getts nya stammar, badkar har bytts ut mot duschar, nya kök har självklart byggts, dörrar har gjorts större där det har funnits utrymme för det, och ett helt nytt samlingsrum har byggts till gästerna på bottenvåningen. Dessa boenden är tänkta till människor över 60 år. I trygghetsboendet måste det finnas en trygghetsvärd som ser till att de boende alltid har något att göra. Trygghetsvärden betalas av både fastighetsägaren och staden.

Det är mycket roligt att arbeta både som trygghetsvärd och fastighetsskötare berättar en som vi pratat med. Han känner samtliga som bor här i detta boende eftersom han arbetat i området i 10 år och flera sitter ensamma. Nu kan samtliga komma ner till gemensamhetslokalen och ha trevligt, det är nästan som att bo på hotell.